Tipy pro paní učitelky: Jak zabavit děti pomocí latexových balónků

V dnešní době, kdy je kreativita a pohyb pro děti klíčová, mohou být latexové balónky skvělým pomocníkem pro zabavení dětí ve školce i škole. Balónky nejsou jen o výzdobě na oslavách, ale dají se skvěle využít i jako nástroj pro různé hry a aktivity, které rozvíjejí dětskou fantazii, motoriku a týmovou spolupráci.

Proč právě balónky?

Latexové balónky jsou lehké, dostupné v široké škále barev a velikostí, a co je nejdůležitější – děti je milují! Balónkové dekorace se mohou proměnit v herní prvky, které děti nejen zabaví, ale také naučí nové dovednosti.

 

pexels-allan-mas-5622442

Tipy na hry s balónky

Zde je několik jednoduchých a zábavných her, které můžete zařadit do denního programu a které využívají latexové balónky.

pexels-yankrukov-8613116

 

  1. Balónkový závod

Každé dítě dostane balón a úkolem je přenést ho z jednoho konce místnosti na druhý, aniž by se balón dotkl země. Může foukat, nebo ho držet mezi koleny, čímž se zapojí i koordinace těla. Skvělý tip na to, jak děti rozpohybovat!

pexels-allan-mas-5622441 (1)

  1. Balónky v boxu

Jednoduchá aktivita, kterou děti milují. Stačí nafouknout několik balónků a umístit je do velké krabice. Úkolem dětí je krabici naplnit nebo naopak vyprázdnit v co nejkratším čase. Tato hra rozvíjí spolupráci a rychlé rozhodování.

pexels-cottonbro-4569851

  1. Balónkový tanec

Dvojice dětí si mezi sebe vloží nafouknutý balón (například mezi čela nebo břicha) a jejich úkolem je tančit, aniž by balón spadl. Tato hra nejen pobaví, ale také podporuje týmovou spolupráci a jemnou motoriku.

  1. Lov balónků

Nafoukněte několik balónků a popište je různými čísly nebo barvami. Poté vyvolávejte čísla nebo barvy a děti musí co nejrychleji najít správný balón. Tento úkol procvičuje pozornost, rychlost a soutěživost.

  1. Kreativní výzdoba

Nechte děti vytvořit vlastní balónkové dekorace. Stačí jim poskytnout fixy, nálepky nebo krepový papír a děti si mohou z balónků vytvořit oblíbené postavičky nebo zvířátka. Tato aktivita podporuje jejich kreativitu a představivost.

Balónky na každou příležitost

Balónky lze využít nejen při hrách, ale také při různých školních oslavách nebo speciálních akcích, jako jsou narozeniny, školní vystoupení nebo rozloučení s předškoláky. Balónky na každou příležitost jsou univerzálním doplňkem, který dokáže udělat z každé akce nezapomenutelný zážitek.

Stastny_balonek-balnkova-girlanda2

 

Na našem e-shopu Šťastný balónek najdete balónky v boxu, které jsou ideální pro rychlé a snadné tvoření herních prvků. Naše balónkové dekorace jsou nejen krásné, ale i funkční, a pomohou vám vytvořit skvělou atmosféru ve třídě.

mceclip0-12

Zábava s balónky nemusí být náročná na přípravu, a přesto může přinést spoustu radosti a zážitků. Stačí trochu fantazie a balónky se mohou stát nepostradatelnou součástí vašich školních aktivit. PODÍVÁM SE

 

Skvělé aktivity nabízí také firma Týša Kolor, se kterou Šťastný balónek velmi rád spolupracuje. U nich najdete nejen krásné tipy na hry, ale i sešity plné zábavy a úkolů pro děti. Díky této spolupráci můžete snadno obohatit své školní nebo volnočasové aktivity o kreativní nápady, které děti zaručeně zaujmou.

Podívat se můžete tady:

 TÝŠA KOLOR - ZÁBAVA I UČENÍ PRO DĚTI

Jana Šťásková, majitelka e-shopu a Balónkářka                                                    logo_eshop1